Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Βάλε την άσκηση στην καθημερινότητά σου



Ξεκίνα με κάτι που θα σου κοστίσει λιγότερο σε χρόνο αλλά και σε χρήμα, όπως το περπάτημα. Διάλεξε ένα  ασφαλές μέρος όπου μπορείς να περπατήσεις άνετα. Βρες την κατάλληλη διαδρομή στη γειτονιά σου ή σε κάποιο πάρκο.

Επίλεξε παρέα στο περπάτημα.

Θα σε βοηθήσει να  το εντάξεις  ευκολότερα στην καθημερινότητά σου.

Φρόντισε να φοράς άνετα παπούτσια που απορροφούν τους κραδασμούς, ώστε να κάνουν το περπάτημα μια ευχάριστη διαδικασία.
Φόρεσε ρούχα που θα αισθάνεσαι άνετα. Όσο πιο  ευχάριστη είναι η διαδικασία για σένα, τόσο  περισσότερες πιθανότητες έχεις  να την διατηρήσεις.

Σπάσε το περπάτημα σε  3 μέρη: το ξεκίνημα, όπου θα κάνεις προθέρμανση, το μεσαίο κομμάτι, όπου  αυξάνεις ταχύτητα και το τελικό μέρος όπου φροντίζεις να κάνεις διατάσεις.

Ξεκίνησε με  10 λεπτά περπάτημα  τρεις φορές την ημέρα και αύξησε τη διάρκεια και την ένταση σταδιακά.Θα σε βοηθούσε να κρατάς ημερολόγιο καταγραφής της  σωματικής σου δραστηριότητας.

...στο δρόμο

Χρησιμοποίησε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κάθε φορά προσπάθησε να δυσκολεύεις τη διαδρομή διαλέγοντας ανηφόρα ή κατεβαίνοντας μια στάση νωρίτερα από τον προορισμό σου.

...στο σπίτι


Ανέλαβε τη βόλτα του σκύλου και προσπάθησε  να αυξήσεις την απόσταση που διανύεις  κάθε εβδομάδα.


Καθιέρωσε να πλένεις εσύ το αυτοκινητό  σου μια φορά στις 15 μέρες.

Ασχολήσου με το μπαλκόνι ή τον κήπο σου. Είναι μια ευκαιρία να εντάξεις συστηματικά κάποια δραστηριότητα που θα σου φτάξει τη διάθεση.

Βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι να παίζει και χόρεψε!

...στο γραφείο


Χρησιμοποίησε τις σκάλες αντί του ασανσέρ.Εάν δυσκολευτείς με το ανέβασμα, ξεκίνα με το να τις κατεβαίνεις.


Διέθεσε δέκα λεπτά  από το χρόνο σου κάνοντας  μερικές απλές ασκήσεις και διατάσεις, θα βοηθήσουν το σώμα σου να επανέλθει στη σωστή στάση και θα αποφύγεις πόνους  στη μέση  και τον αυχένα.

...στη διασκέδαση


Αντί να ανοίξεις την τηλεόραση ή τα email σου, διώξε το άγχος της δουλειάς περπατώντας τουλάχιστον για μισή ώρα  πριν πας σπίτι.


Αν το γυμναστήριο δεν αποτελεί μια ευχάριστη διαδικασία για σένα, ξεκίνα ένα σπορ ή ένα χόμπι που θα σε γυμνάζει και θα σε διασκεδάζει ταυτόχρονα, όπως ο χορός.

Επιδίωξε να  συνδυάσεις τις εκδρομές σου με κάποια δραστηριότητα που περιλαμβάνει κίνηση, όπως πεζοπορία, σκι στο βουνό ή θαλάσσιο σκι.

Απόλαυσε μια οικογενειακή βόλτα με το ποδήλατο.


ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ...


...έρευνες έδειξαν πως τα άτομα με φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) και καθιστική ζωή έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες εμφάνισης ασθενειών από κάποιον  υπέρβαρο που ασκείται. Με άλλα λόγια, είναι προτιμότερο να είσαι υπέρβαρος  και να  ασκείσαι παρά αδύνατος και μη δραστήριος.

                                                                                                                 Mc Auley et Blair, 2009

...στις διακοπές σου


Η παραλία  είναι ιδανικό μέρος για να ασκηθείς. Τι καλύτερο από μια βόλτα  στην παραλία, ένα μακροβούτι ή παιχνίδι με ρακέτες  και beach volley;


Στις διακοπές εκμεταλλεύσου το χρόνο σου. Οργάνωσε  διαδρομές  αποφεύγοντας το αυτοκίνητο  για  να γνωρίσεις καλύτερα τον τόπο διαμονής σου!

Προσπάθησε να κολυμπάς περισσότερο.

Αντί για αμάξι νοίκιασε ποδήλατο.Δοκίμασε να πηγαίνεις σε παραλίες που η πρόσβαση  με το αυτοκίνητο δεν είναι εύκολη.

Μπορείς επίσης να περπατήσεις μέχρι το λιμάνι κάνοντας πεζοπορία.


Ρόφημα γκρέιπφρουτ με μέντα & αλόη για αποτοξίνωση

Υλικά: 1 γκρέιπφρουτ σε φέτες 1/4 φλιτζανιού φρέσκα φύλλα μέντας 1/4 φλιτζανιού χυμό αλόης, παγωμένο παγάκια νερ...